Webshop » Märklin Spoor 2024 Nieuwigheden » 55990 Spoor 1, Stoomlocomotef serie 4000, VI.

55990 Spoor 1, Stoomlocomotef serie 4000, VI.

55990 55990 Spoor 1, Stoomlocomotef serie 4000, VI.

55990 55990 Spoor 1, Stoomlocomotef serie 4000, VI.55990 55990 Spoor 1, Stoomlocomotef serie 4000, VI.55990 55990 Spoor 1, Stoomlocomotef serie 4000, VI.55990 55990 Spoor 1, Stoomlocomotef serie 4000, VI.



€ 6 990,00 € 6 570,60

Uitverkocht

Märklin 55990
Spoor 1, Stoomlocomotef serie 4000, VI.
Voorbeeld: Zware stoomlocomotief voor goederenvervoer serie 4000 "Big Boy" van de Union Pacific Railroad (U.P.). Locomotief in oliegestookte uitvoering. Locomotiefnummer 4014. Model in de uitvoering omstreeks 2019.

Model:
Volledig nieuwe uitvoering, zeer gedetailleerd en voorbeeldgetrouw uit metaal vervaardigd.
Op grond van het hoge gewicht vervaardigd uit meerdere soorten metaal (Zink, Aluminium, Messing). De belangrijkste delen van het model, zoals het onderstel, de ketel, de bovenbouw, het machinistenhuis en delen van de tender zijn uit zinkdruk gietwerk c.q. onder druk gespoten aluminium vervaardigd. Verder aangezette delen grotendeels uit metaal (MS). Schitterend model met veel los gemonteerde delen en uiterst gedetailleerde machinistencabine. Rookkamerdeur kan geopend worden. Beweegbare deuren in het machinistenhuis en nog veel meer. Met digitale mfx+ decoder met 32 functies, geregelde hoogvermogens aandrijving en geluidsgenerator. Rijgeluid gesynchroniseerd met het aantal omwentelingen en verder uitgebreide geluidsfuncties. Functioneert zowel met wisselstroom- gelijkstroom-, Märklin digitaal- en DCC systeem.
Voorzien van buffercondensator. Alle drijfassen worden aangedreven. Ingebouwde rookgenerator met stoomuitstoot synchroon aan de omwentelingen, aangepaste stoom uitstoot uit de cylinders, stoomfluit. afblaaspijp en veiligheidsklep. Drijfwerk- en meer verlichting schakelbaar. Frontsein met periodegetrouwe lichtkleur, wisselend met de rijrichting. Sluitlantaarns analoog in bedrijf, digitaal te bedienen. Verlichting mddels onderhoudsvrije, warm-witte led's. Functionerend vertreklicht, markeerlichten en locnummer verlichting. Rood sluitlicht kan, net als de verlichting in het machinistenhuis en de omloopverlichting, apart uitgeschakeld worden. Digitaal schakelbare vuurkist verlichting wordt meervoudig geschakeld waardoor het "flakkeren" nagebootst wordt. Stoomschuif in drie standen verstelbaar (Vooruit, achteruit en duurloop). Figuren van het bedienend personeel zijn ingebouwd. Een set onderhoudsmiddelen, bestaande uit handschoenen, smeerolie en een paar koppelingen wordt meegeleverd. De locomotief is, voor opstelling in een vitrine, gemonteerd op een sokkel van zwart aluminium. Kleinst berijdbare radius is 1,020 meter maar de aanbevolen radius is 1394 mm of groter. Lengte over de buffers ca. 126,5 cm. Gewicht ca. 15,6 kg.
Products bearing "Union Pacific" are made under trademark license from the Union Pacific Railroad Company.

Highlights:
Compleet opnieuw ontworpen, zeer gedetailleerd en volledig uit metaal gebouwd.
Loopwerk, opbouw, ketel enz. uit zinkdruk gietwerk en aluminium, aangezette delen zijn uit messing vervaardigd.
Nieuwe generatie decoder met buffercondensator en maximaal 32 functies.
Rookgenerator met stoomuitstoot gesynchroniseerd aan de omwentelingen, cylinder-stoom voor en achter, stoomfluit en nog meer stoomfuncties.
Rijgeluid lastafhankelijk gesynchroniseerd aan de omwentelingen en nog meer functies.
Frontverlichting met tijdperkgetrouwe lichtkleuren en warm-witte led's.
Rood achterlicht apart te schakelen.
Met verlicht drijfwerk, verlichting in het machinistenhuis, en verlichting op het bordes. Met Mfx decoder die geschikt is voor gebruik in wisselstroom- en gelijkstroomsystemen, Märklin digitaal en DCC.
Middels servomotor bedienbare regelstang. 3 stappen: Vooruit, achteruit en duurloop.